EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

El sindicat UGT porta al jutjat l’acomiadament de dues mestres de l’escola bressol de Calldetenes

El sindicat UGT porta al jutjat l’acomiadament de dues mestres de l’escola bressol de Calldetenes..
última actualització: 23-09-2017 (11:24)

Expliquen que és perquè han exercit el seu dret sindical de demanar un augment de jornada

El sindicat UGT està convençut que “guanyarem la demanda presentada a l’Ajuntament de Calldetenes perquè l’acomiadament de dues mestres que han fet és nul”. Ho deia el responsable d’Administracions Públiques del sindicat, José Antonio Fernández Cáceres, en la roda de premsa que es va fer dimarts i on les dues treballadores acomiadades de l’escola bressol L’Esquitx van explicar com havien anat els fets. Vicky Soley i Thais Jodar, directora i mestra a més de representant sindical a la llar d’infants, respectivament, van explicar com les coses es van complicar amb l’entrada de la regidora d’Ensenyament, Mireia Vilà, de Poble en Marxa-CUP, el juliol del 2015. En aquell moment s’estava modificant de forma progressiva el calendari escolar en negociació amb l’alcalde, Marc Verdaguer, però la regidora “ens el va fer modificar”. El nou calendari suposava passar de 1.633 a 1.800 hores lectives començant l’1 de setembre (una data ja marcada per la Generalitat) i no el 15 com feien.
La negociació del calendari no va avançar. “Se’ns va imposar”, deien. Considerant que era un abús van presentar una demanda laboral el passat 27 de juliol, van explicar, mentre afegien que és aquest fet el que ha provocat els acomiadaments un dia per l’altre i de males maneres. Fernández Cáceres va afegir que “s’ha intentat negociar amb l’Ajuntament, i tot i que el seu assessor laboral ha reconegut que no ho havien fet bé no han volgut parlar-ne”. Per això s’ha presentat la demanda.
I és que per UGT hi ha altres maneres de “fer les coses. Si no han fet la feina bé se’ls pot obrir un expedient i si no tenen confiança en la directora pot tornar a fer de mestra”, però la regidora Vilà i el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Benet Illa, les van reunir el passat 31 d’agost per donar-los la carta d’acomiadament i dir-los que rebrien un burofax l’endemà, i així va ser.
Expliquen que a la directora, Soley, li van dir que “el consistori ha decidit tallar de soca-rel i crear una direcció nova. Així de clar, no hay más. Vés a buscar les teves coses, deixa les còpies de les claus i te’n vas cap a casa”. A Jodar li van dir: “Passo via, t’enviarem també el burofax i avall”. Per Fernández Cáceres, s’ha omès tota la “legalitat” en aquest acomiadament i ho consideren un abús de poder. “En tenim proves”, afegien.
El fet que Vilà sigui d’un partit polític com la CUP és també criticat pel sindicat i per companys de partit com Nil Cardona, que en un tuit ha dit: “L’institucionalisme ens porta a bestieses com les que passen a L’Esquitx. No és això”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal