EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO
Amb l’objectiu d’arribar a un públic encara més ampli, EL 9 NOU estrenarà dimarts que ve un nou diari digital.
Es tracta d’una nova web posada al dia, amb nous continguts i seccions perquè la gent pugui consultar i rebre tota la informació del Vallès Oriental...

Miquel Arisa, alcalde de Centelles (Osona) ha traslladat als ajuntaments de la Xarxa C-17 una nova proposta de construcció de dos túnels a la vall del Congost.
SUCCESSOS
Un home de 46 anys ha mort aquest dilluns al migdia en un accident laboral a Sant Quirze Safaja, al Moianès. L'accident ha passat cap a dos quarts de dues de la tarda a la carretera de Barcelona quan, per causes que s'estan investigant, l'operari ha caigut mentre canviava un fanal de l'enllumenat.
La Generalitat farà efectiva properament una aportació de 7,5 milions d'euros destinada a cobrir les pèrdues del Circuit de Catalunya. L'aportació es farà efectiva a través de l'empresa pública Avançsa, que ja l'any passat va participar a l'ampliació de capital a la societat que gestiona l'equipament.
El Centre d'Arts en Moviment de Roca Umbert, a Granollers, obre les portes en una primera fase adreçat a les entitats i col·lectius de dansa, teatre i circ perquè hi portin els seus projectes creatius. Per mostrar l'espai al públic es faran unes jornades de portes obertes del 15 al 23 d'octubre.
El judici per l’espoli del Palau de la Música perpetrat per Fèlix Millet, veí de l’Ametlla, i la seva mà dreta a la institució, Jordi Montull, ja té data. Començarà l’1 de març. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha programat 55 dies de judici en sessions matinals.
La Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar, per unanimitat, la Medalla de la Ciutat 2016 a Olga Pey i Joan Garriga.
Els antics militants de CDC que ja han fet el pas per ser nous associats al Partit Demòcrata Català (PDC) han donat un clar suport al regidor de Granollers Àlex Sastre per dirigir el nou partit al Vallès Oriental.
El diari digital que estrena aquest dimarts EL 9 NOU augmentarà l'oferta de continguts amb noves seccions i nous apartats. A més, busca acostar-se als lectors promociant les vies de contacte i interacció.
El camí de vianants que unirà Santa Eulàlia i Lliçà d'Amunt tindrà una subvenció de la Diputació de més de 621.000 euros. Va ser una de les informacions que l'alcalde, Francesc Bonet, va comunicar en en darrer ple municipal.
Cablejar de nou tot l’enllumenat públic del polígon de Can Terrers de la Garriga –més de 5.000 metres– on l’any 2013 uns lladres van robar tots els cables de coure costarà finalment 100.000 euros a l’Ajuntament,
SUCCESSOS
Set persones han patit ferides de diverses consideració en una topada frontal que hi ha hagut aquest diumenge al vespre a la ronda Nord de Granollers. S’hi ha vist implicats tres vehicles i ha obligat a tallar la carretera en tots dos sentits durant una hora.
La unitat de cirurgia sense ingrés (UCSI) de l’Hospital General de Granollers guanya agilitat amb una reforma que n’ha ampliat el nombre de butaques per les quals els pacients passen abans i després de les intervencions.
La portada d'EL 9 NOU d'aquest divendres amb la nova esllavissada de pedres que hi va haver a la C-17 a l'altura de Tagamanent i que va motivar una actuació dels Bombers per sanejar el marge. Va passar tres dies després de l'accident mortal on va morir una noia en caure-li una pedra al cotxe.
SUCCESSOS -DADES AMPLIADES-
Els Bombers han treballat aquest diumenge al matí per sanejar un talús del costat de la C-17 a l'altura de Tagamanent després que hi hagi hagut una petita esllavissada de pedres en aquest punt. Està situat entre l'antiga Casanova i l'entrada al nucli de la Pedralba, en sentit nord.
SUCCESSOS
Els Mossos han detingut quatre persones veïnes de l'Ametlla, Barcelona i Premià de Mar com a presumptes membres d'una banda organitzada que conreuava marihuana en una nau d'un polígon industrial de Sant Adrià del Besòs. Estan acusats dels delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal
Els arqueòlegs de l’empresa Abans han començat a treballar aquesta setmana al solar a tocar de la plaça de la Porxada de Granollers on hi havia hagut l’antiga botiga Fotos Alcalde i el bar Cal Ramonet.
La Policia Local de Cardedeu va detenir la matinada d’aquest dimarts un home de 33 anys i veí del municipi acusat de trencar els vidres i robar objectes de l’interior de sis vehicles que estaven estacionats a l’entorn de l’escola Mil·lenari, a la zona del carrer Mare de Déu del Pilar.
MOTOR
Santi Vallvé, de 10 anys i de Vilanova, s’ha proclamat campió d’Espanya de kàrting en categoria aleví. El vallesà va tancar el títol en l’última prova de la competició, diumenge.
Un grup de destacats activistes explicaran, la setmana vinent a Granollers, en primera persona la seva lluita en defensa dels drets humans a través de la lluita contra la pobresa, el suport als refugiats o contra la violència als barris.
Tots els grups municipals de l’Ajuntament de l’Ametlla (CiU i el PSC, al govern; i Ametlla’t, amb ERC, SI i L’Ametlla en Comú, a l’oposició) van votar a favor d’una moció que reclama al govern de la Generalitat que faci accions per aturar la redacció d’un nou estudi informatiu del quart cinturó.
La Casa Mallol de la Garriga, d’estil noucentista, ha recuperat el seu esplendor original després de les obres de rehabilitació realitzades per l’empresa Iris La Garriga.
Una seixantena llarga de col·lectius units pel descontentament amb les polítiques dels diversos governs han convocat la segona Marxa pels Drets Socials que es farà a la comarca.
CICLISME
L’any vinent es compliran exactament 90 anys de la primera cursa ciclista registrada a Parets.
HANDBOL
El Fraikin BM Granollers avança cap a la compactació i assimilació col·lectiva de conceptes tàctics, i ha guanyat tots els partits menys el del Barça, però encara ofereix llacunes que li convé no repetir aquest dissabte a Cangas si no vol rebre un correctiu.
La Comunitat Islàmica Medema inaugurarà oficialment aquest dissabte la seva nova mesquita, situada al carrer Gregorio Marañón, al polígon industrial Can Castells de Canovelles.
L’Assemblea de Joves de Llinars, en una carta adreçada als veïns i a l’Ajuntament, demana una pacificació del trànsit en el centre urbà amb una convivència de tots els mitjans de transport i una reducció dels desplaçaments en vehicles a motor per augmentar els fets en bicicleta i a peu.
SUCCESSOS -DADES AMPLIADES-
El vianant que ha mort a la Roca aquest divendres al matí en ser atropellat és home de 55 anys i veí de Zumaia, a Guipúscoa. La víctima caminava pel voral de la carretera C-1415c en el tram entre la rotonda de la carretera de Valldoriolf i l'entrada al polígon.
Jose Orive deixarà el proper 15 d’octubre l’alcaldia de Canovelles després de 12 anys al càrrec. El seu substitut serà el regidor Emili Cordero, que ja és el primer tinent d’alcalde i ha estat ratificat com a candidat per l’assemblea socialista.
SUCCESSOS
Segon accident de trànsit mortal en menys de 24 hores a les carreteres del Vallès Oriental. Aquest divendres cap a dos quarts de vuit del matí una persona ha mort en ser atropellada per un turisme a la carretera de Granollers a la Roca
Els Xics, acompanyats per prop de 400 persones, tornen aquest dissabte al Concurs de Castells de Tarragona amb l’objectiu d’aconseguir la tripleta de 8, formada pel 2 de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8.
LA FOTO
EL 9 NOU estrena nou diari digital aquest dimarts
Una noia de 28 anys ha mort aquest dijous a la tarda en un accident de trànsit a la C-17 a l’altura de Tagamanent. El sinistre s’ha produït quan una pedra que s’ha desprès d’un marge de la carretera ha caigut just damunt del vehicle i ha entrat pel parabrises.
Uns 15 efectius dels Bombers de la Generalitat van participar dijous al migdia en una sessió de formació pràctica de la companyia Endesa que es va fer a la subestació Mogent, situada al carrer Molí, a Martorelles.
L’Ajuntament de Granollers destinarà un màxim de 381.054 euros a la compra d’habitatge de particulars per, posteriorment, posar-los a lloguer a preus assequibles.
Un total de 1.382 militants de l’antiga CDC del Vallès Oriental tenen dret a vot aquest divendres i dissabte en el procés per escollir la nova direcció comarcal del nou Partit Demòcrata Català (PDC).
Per 16è any consecutiu, el Parc Natural del Montseny ha editat l’agenda escolar del curs actual en el marc del programa escolar de Viu el parc.
L’Assemblea ordinària de socis del BM Granollers, dilluns, més enllà de l’habitual presentació –i aprovació– de comptes, pressupostos i fites esportives, va tenir una gran novetat; la presentació en societat d’un nou membre de la junta directiva: l’exjugador del primer equip Raúl Campos.
La sincronista Cristina Salvador, de Granollers, una de les millors esportistes que ha donat la comarca, es retira.
El teatre del Patronat de la Garriga serà l’escenari, el 17 i 18 de novembre, de la 9a Trobada d’Estudiosos del Montseny.
Aquesta és la portada d'EL 9 NOU d'aquest divendres amb les dades d'un estudi del RACC que xifra en 900.000 hores el temps que els conductors del corredor del Vallès Oriental perden en cues entre la C-17 i l'AP-7. El RACC pronostica que la congestió anirà a més.
Tot i que Granollers no ha estat una vila turística preferent, existeixen diverses sèries de postals antigues de la ciutat que es poden datar del 1895 al 1935, i a través de les quals es van donar a conèixer a l’exterior les primeres vistes fotogràfiques de la ciutat.
Les biblioteques del Vallès Oriental s’han unit enguany per commemorar conjuntament els 400 anys de la mort de Shakespeare amb la realització d’un aparador cultural al voltant d’aquesta efemèride.
L’empresa de Llinars Bilua, especialitzada en el comerç electrònic, ha rebut una doble injecció de capital per consolidar la línia de creixement que ha experimentat en els últims anys.
Granollers i Mollet tenen una taxa de cobertura d’escoles bressol públiques i privades per sota de la mitjana de Catalunya, segons un estudi que ha presentat aquesta setmana la Fundació Jaume Bofill sota el títol De l’escola bressol a les polítiques per a la petita infància.
El nombre de proves de valoració per detectar la malaltia d’Alzheimer i altres demències s’incrementa notablement als centres d’assistència primària de la comarca.
La Policia estatal ha detingut un home a Canovelles en el marc d'una operación europea contra Estat Islàmic. En l'operació s'han fet cinc detencions (dues a Catalunya, i la resta a Espanya, Bélgica i Alemanya), als quals s'acusa de formar una cèl·lula que actuava sota els dictats de l'organització.
L’oferta de l’edifici dels vells Jutjats de Granollers perquè s’hi traslladi el Consell Comarcal del Vallès Oriental, com explicava El 9 NOU en l’edició de divendres passat, ha entrat en una nova fase.
L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha destinat un total de 4.404,98 euros a les 85 beques destinades a la compra de llibres de text per aquest curs, en una iniciativa adreçada a les famílies del municipi amb pocs recursos.
El Ple de l'Ajuntament de Granollers ha aprovat els noms de les deu persones que formaran part del Consell de Ciutat, un dels organismes assessors de participación sectorial i territorial.
El grup farmacèutic Inibsa enllesteix les obres d’ampliació de les instal·lacions de Lliçà de Vall que han de portar a la companyia a convertir-se en el segon productor mundial d’anestèsies dentals.
L’any 1909 l’Ajuntament de Sant Celoni ja treballava l’entrada de l’energia elèctrica a la vila que, a principi del segle XX, tenia poc més de 2.500 habitants repartits en unes 650 cases.
La Policia Local de Granollers ha constatat aquest darrers mesos un “lleuger” increment del nombre de vehicles que es detecten circulant per l’interior de l’illa de vianants, explica el cap d’aquest cos policial, Lluís Colomer.
Una seixantena llarga d'entitats participaran aquest diumenge en la Marxa pels Drets Socials del Vallès Oriental, que es farà aquest diumenge amb sortides a Mollet i Llinars i arribada a Granollers, a la una del migdia.
L’Ajuntament de Granollers ha decidit adjudicar a l’empresa Talher, del grup ACS (Actividades de Construcción y Servicios), el contracte per a la neteja viària i la recollida de residus per un període de quatre anys, prorrogable dos anys més.
L’Ajuntament de Granollers ha aprovat les bases d’un seguit d’ajudes directes al lloguer que fan especial atenció al col•lectiu de la gent jove. Les línies d’ajudes s’han presentat aquest dimarts a la tarda al GRA.
La Diputació ha concedit un ajut de 1.086.628 euros a l’Ajuntament de Santa Eulàlia per a la construcció del col·lector del Torrent de les Tres Pedres, una obra llargament reivindicada.
L’Ajuntament de Granollers afegirà a la senyalització vertical que hi ha als extrems de tots els carrers de plataforma única de la ciutat un petit senyal complementari que informa que les bicicletes hi tenen permesa la circulació en tots dos sentits.
El món municipal català ha expressat aquest dilluns des de Granollers el seu suport a l’acord de pau de Colòmbia que s’ha signat aquest mateix dilluns entre el govern colombià i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) que ha de tancar mig segle de conflicte intern al país.
Sorea destinarà 18.000 euros per ajudar a famílies de Granollers amb dificultats econòmiques i que no poden fer front a les quotes de l’aigua. L’alcalde Josep Mayoral i el director general de Sorea, Francesc Mayné, han signat l’acord aquest dilluns.
L’associació Granollers Pedala iniciarà a l’octubre una prova pilot per a la distribució de paqueteria dins de l’illa de vianants. Ho farà amb un tricicle a partir de l’acord que ha arribat amb l’empresa Nacex.
L’Ajuntament de Granollers estudia ampliar a nous punts els sistemes de tancament automatitzat per regular l’accés de vehicles a l’illa de vianants.
La plantilla del complex esportiu Illa Activa, de l’Ametlla, demana a l’Ajuntament que es mantinguin els 32 llocs de treball actuals i les mateixes condicions laborals en cas que el consistori acabi rescatant la concessió que va fer a l’empresa Instal·lacions de Lleure Esportiu Illa, SA.
Ja es comencen a veure les feines prèvies a l’enderroc de l’edifici de pisos –amb llicència mal donada per part de l’Ajuntament– que un promotor immobiliari feia al carrer del Negociant cantonada amb el carrer Bertí de la Garriga.
El GRA, l'equipament juvenil de la ciutat de Granollers, posa en marxa una nova edició del programa Dnit, que ofereix una oferta de propostes culturals i d'oci per a les nits de divendres i dissabte, de 9 del vespre a les 11 de la nit. Estan pensades per al públic jove però també per a l'adult.
Dues persones han quedat ferides menys greus en un accident de trànsit aquest dilluns al matí al quilòmetre 29 de la carretera C-17, a l'alçada del terme municipal de la Garriga.
Carme Arenas va néixer a Granollers, però fa anys que viu a Barcelona. És la presidenta del PEN Català, una ONG d’escriptors que vetlla, entre altres coses, per la salvaguarda de la llibertat d’expressió. També és l’editora d’un llibre que recollirà tots els escrits d’Amador Garrell i Soto.
Una proposta de l’Ajuntament de Cardedeu pretén convertir els carrers que donen a les principals entrades de l’escola Mil·lenari en vies de vianants.
Aquesta és la portada d'EL 9 NOU d'aquest dilluns amb dades sobre el volum de donacions de sang al Vallès Oriental. Aquest estiu han estat menors que l'any passat. També expliquem el rècord estatal que s'ha donat a la fira de la carbassa de Sant Feliu.
Les tempestes d'aquest diumenge a la tarda han motivat 15 trucades al telèfon d'emergències 112 des de la comarca del Vallès Oriental. A Caldes, un fort ruixat ha deixat 28 litres per metre quadrat en només 30 minuts.
La CUP de Granollers presentarà una moció al proper ple de Granollers en què demana el suport del consistori a les 27 persones investigades per l’ocupació del rectorat de la UAB de l’any 2013 que es va fer en protesta per la pujada de taxes del 66% i demanant títols de transport per als estudiants.
Granollers ha tingut aquest estiu més terrasses al carrer que mai. Segons les dades de l’Ajuntament el nombre d’establiments que posen taules i cadires al carrer ha passat de les 162 de l’any passat a les 176, prop d’un 9% més. La recuperació econòmica s’apunta com al principal motiu.
El Recam Làser Caldes va deixar escapar la primera victòria de la temporada davant el Vilafranca, en un partit marcat per les poques ocasions tant per part de l'equip local com del visitant, el Vilafranca. El duel va acabar amb un empat a un gol al marcador.
Les empreses del polígon Jordi Camp de Granollers ja disposen de connexió de fibra òptica, un cop acabat el desplegament dut a terme durant l’estiu.
La secció desena de l’Audiència de Barcelona farà el judici a Fèlix Millet, expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i veí de l’Ametlla, entre gener i abril de l’any que ve.
La línia 3 de rodalia –la de Vic– ha registrat des de 2012 i fins ara un total de 488 incidències que han afectat la circulació de trens.
L’Ajuntament de l’Ametlla reclamarà ara uns 200.000 euros a Instal·lacions de Lleure Illa, SA, concessionària de la construcció i gestió del complex esportiu municipal Illa Activa.
La consultora JDA Assessors ha consolidat la presència a Barcelona amb la recent obertura d’una oficina al carrer Balmes de la ciutat.
Els camins del futbol català i de l’humor s’han entrecreuat en l’exposició “Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895”, dirigida conjuntament pel granollerí Jordi Riera i per Jaume Capdevila, Kap, que es va inaugurar al Museu de Granollers fa uns dies.
El fins ara únic candidat a presidir el Partit Demòcrata Català –antiga CDC– al Vallès Oriental, Àlex Sastre, compta amb Xavier Martínez, de l’Ametlla, per formar part de la nova direcció comarcal que elegiran els militants els dies 30 de setembre i 1 d’octubre.
L’Hospital de Granollers va posar en marxa al gener un nou protocol d’actuació en l’atenció de persones que arriben a urgències per un intent de suïcidi o que hi expressen idees suïcides.
La Fundació Vallès Oriental (FVO), al servei dels discapacitats intel·lectuals, ja té sobre la taula els projectes constructius del centre de rehabilitació funcional, una de les iniciatives recollides en el pla estratègic de l’entitat.
Adidas, que feia més de 20 anys que era el patrocinador principal de la Mitja, se n’ha retirat.
Qualsevol mort per suïcidi comporta una investigació policial per part dels Mossos d’Esquadra per acabar confirmant que aquella persona ha decidit treure’s la vida de forma voluntària.
Més infants que mai comencen el curs amb ajuts de menjador de la Generalitat tot i que encara hi ha peticions que no es poden cobrir i el paper d’ajuntaments i fundacions és clau.
Els municipis de la conca de la Tordera, situats entre el Vallès Oriental, la Selva, el Maresme i Osona, ja poden integrar-se al Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, que ja ha passat a denominar-se Consorci Besòs Tordera.
La companyia Milnotes ha obert una campanya a Verkami per buscar microfinançament per poder realitzar el túnel del terror Psycho Asylum, el cap de setmana del 29, 30 i 31 d’octubre a Roca Umbert de Granollers.
La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha donat el vistiplau al trasllat del parc de Bombers voluntaris de Figaró a una nau del polígon industrial Ca n’Illa, a la Garriga.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal