EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Un cel de fustes al Vic 2

Un cel de fustes al Vic 2..
última actualització: 08-09-2016 (7:58)

Jordi Vilarrodà
Evelí Adam i el seu “Trànsit en suspensió”, amb 1.100 llistons, donen vida a l’espai

Indret de pas dins d’un centre comercial al qual li ha costat sempre tenir vida, la plaça de Pilarín Bayés –espai interior del Vic 2– ofereix aquest estiu un aspecte diferent gràcies a la intervenció de l’artista campdevanolenc Evelí Adam.
Per poc que la mirada dels qui passen s’aixequi una mica enlaire, es veu sorpresa per una teranyina de llistons de fusta que dibuixa un entramat lleuger i vibràtil, que es mou al més mínim corrent de vent. És la instal·lació “Trànsit en suspensió”, que Adam hi va instal·lar el passat mes de juny i que vol reflectir el pas constant de persones per aquest espai, gairebé un no-lloc fins ara. Hi ha fins a 1.100 llistons de fusta de pi de Flandes –material noble, viu, reciclable– de poc gruix. “Per a mi cada un d’aquests llistons és com si fos una persona, algú dels que passen per aquí”, diu l’artista. Persones que són diferents i a la vegada iguals, en un barri que es caracteritza per la seva diversitat.

La seva pretensió era actuar en la plaça de forma no invasiva, que la presència de l’obra fos evident però subtil, sense fer nosa. Tota la seva traça de fuster s’ha emprat per trobar la forma de sostenir els llistons, separats per una distància uniforme de 42 centímetres, dibuixant una xarxa perfecta. Hi ha fustes de 12 mides diferents, disposades per crear l’efecte òptic buscat. Amb el temps, és previsible que vagin canviant el seu color, però no la posició, que serà sempre la mateixa.
L’acord entre Evelí Adam, amb la intervenció de l’Escola d’Art de Vic, els botiguers i el supermercat Esclat, que acaba també de renovar les seves instal·lacions en el Vic 2, els vincula per un període de dos anys. Un temps en el qual Evelí Adam espera haver ajudat a transmetre vida a la plaça de Pilarín Bayés.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal