EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

L’últim ajut

Vilanova de Sau atorga 130 euros als familiars dels difunts per ajudar-los a pagar l’enterrament

L’últim ajut..
última actualització: 29-08-2016 (17:00)
Morir-se és un mal pas. A més de la pèrdua, les famílies s’han de fer càrrec de les despeses de l’enterrament. Per contribuir simbòlicament a pagar aquesta despesa, l’Ajuntament de Vilanova de Sau atorga des de fa anys una subvenció de 130 euros als familiars dels difunts. A Vilanova, municipi de poc més de 300 habitants, cada any hi sol haver només dues o tres defuncions. Per això, al pressupost d’aquest exercici hi havia una partida de 390 euros per ajudar a sufragar les despeses de sepeli. Aquest any, però, hi ha hagut més defuncions del que és habitual i, per això, aquest agost el consistori ha ampliat amb 260 euros addicionals la partida. “Sí, ho hem ampliat perquè hi ha hagut més morts que altres anys; sabem que és una contribució simbòlica, però fa anys que es dóna i ho hem volgut mantenir”, resumeix l’alcalde, Joan Riera (Independents Vilanova de Sau-CP).
Aquesta iniciativa la va implantar l’any 2002 l’aleshores alcalde, Jaume Orra. En el moment de posar-la en marxa, Orra va explicar que l’aportació pretenia cobrir l’import de l’IVA d’un enterrament estàndard (els preus són molt diversos) perquè els veïns, un cop morts, no haguessin de continuar pagant impostos. Orra, que era alcalde pel PSC, fins i tot havia traslladat la proposta al grup parlamentari socialista per veure si, a través del Parlament, es podia articular de manera general. Com que no va ser possible, va decidir buscar la fórmula de fer-ho en l’àmbit municipal i es va articular com una subvenció que es va xifrar en 126 euros en un moment en què l’IVA era del 7% (cobria l’impost d’un enterrament de 1.800 euros).
A Vilanova de Sau, segons les últimes dades de l’Idescat corresponents a l’any 2015, hi ha 312 habitants. D’aquests, un 24% tenen 65 anys o més.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal