EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Poca informació els dies previs a l’arribada de refugiats a Vic

Està prevista pel 5 de setembre

Poca informació els dies previs a l’arribada de refugiats a Vic..
última actualització: 29-08-2016 (13:00)
Vic acollirà 81 persones procedents d’un camp de refugiats del Líban a partir del 5 de setembre. Davant la imminent arribada, i per la falta d’informació per part de l’Estat, l’alcalde en funcions, Antoni Serrat, i el regidor encarregat de l’àrea d’acollida, Àlvar Solà, van convocar una reunió amb les entitats implicades: l’ONG Dianova, la Creu Roja, la Generalitat, Càritas i membres del Seminari i del mateix Ajuntament.
L’ONG Dianova serà l’encarregada de gestionar l’arribada de les persones refugiades a Vic. L’organització, amb seu a Madrid, va rebre l’adjudicació per part del Ministeri de l’Interior. Per ara, “tot i la bona entesa i predisposició per treballar junts entre les entitats”, segons Serrat, pràcticament no hi ha informació sobre com es gestionarà l’arribada. Per tant, l’Ajuntament es manté a l’espera de rebre notícies de Dianova i se centra en l’adequació de les infraestructures del Seminari i de l’alberg Canonge Collell, els centres d’acollida, per tenir-ho tot a punt per al dia 5.
El que sí que se sap, tal com explica Serrat, és que les persones arribaran d’una manera esglaonada, però que sobretot no es partiran famílies. A més, dels 81 refugiats 40 aniran a Manresa el mes següent, un període perquè acabin d’adequar el seu espai d’acollida. Serrat i Solà també van voler remarcar que el període d’acollida és de 6 a 15 mesos i que, en termes d’escolarització, el procés serà el mateix que per a qualsevol persona que no parli català ni castellà.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal