EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Vic preveu l’arribada de 81 refugiats a la ciutat a partir del 5 de setembre

Vic preveu l’arribada de 81 refugiats a la ciutat a partir del 5 de setembre..
última actualització: 19-08-2016 (9:58)

Guillem Rico
Un any després que diversos municipis d’Osona i el Ripollès fessin els primers passos per acollir refugiats i aprovessin mocions per declarar-se poble acollidor de població refugiada, començarà a arribar gent de camps del Líban a Vic. Serà al Seminari.

L’Ajuntament de Vic preveu l’arribada de 81 persones refugiades a partir del 5 de setembre, que s’allotjaran al Seminari, com estava previst des de fa mesos. L’alcalde accidental de Vic, Toni Serrat, explicava aquest dimarts a EL 9 NOU que van rebre la comunicació divendres passat i que es tracta de persones que provindran d’un camp de refugiats del Líban.
Serrat comentava que del total de refugiats que rebrà la ciutat, al cap d’un mes 40 s’han de traslladar a Manresa. Allà “encara no els poden atendre”, perquè s’estan fent obres a l’espai on s’haurien d’ubicar totes aquestes persones.

L’estada dels procedents del camp del Líban al Seminari de Vic, segons consta a Serrat, hauria de ser per un màxim de 15 mesos. A Vic “s’han de preparar com si s’hi quedessin de per vida”, tot i que compten que a partir d’aquests 15 mesos es traslladin les famílies a diverses poblacions de l’Estat que s’han declarat municipis acollidors de població refugiada, com és el cas de molts municipis d’Osona i el Ripollès que van aprovar mocions al darrer trimestre de l’any passat.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal