EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

La rehabilitació del nucli antic de Roda genera dubte i preocupació a alguns veïns

La rehabilitació del nucli antic de Roda genera dubte i preocupació a alguns veïns..
última actualització: 01-08-2016 (16:32)

Ruth Espuny
El ple ha aprovat inicialment el projecte amb el vot en contra de l’oposició

L’equip de govern de Roda (IpR i CiU) ha aprovat inicialment els projectes de la construcció d’una nova planta a l’aparcament municipal, que suposarà una trentena de places més, i la rehabilitació del centre històric que comprèn la plaça Major i el carrer Pere Almeda, projecte inclòs dins el Pla de barris. L’oposició, ERC, va votar en contra dels dos projectes al·legant que es feia “amb precipitació” i sense consens amb els veïns i comerciants “amb una clara manca de participació ciutadana”, segons el portaveu, Roger Corominas. Al final del ple, alguns veïns van mostrar la seva preocupació i dubtes sobre aquests projectes.

La nova planta del pàrquing es vol fer perquè la rehabilitació del nucli antic suposarà suprimir les places que actualment hi ha a la plaça i carrers adjacents. El regidor d’Urbanisme, Antoni Escarrabill (CiU), també va explicar que el projecte de rehabilitació del nucli antic “és del 2006 i ara només hem canviat materials per abaixar costos i perquè les obres durin menys temps”. Tot plegat, però, no va convèncer ERC, que van esgrimir un seguit de motius a l’hora de justificar el seu vot en contra. Per una banda van dir que estaven “decebuts” perquè els dos projectes “es van despatxar” amb només una hora de reunió amb els veïns “i això és tenir-los en poca consideració”. ERC era partidari d’ajornar l’aprovació a la tardor, “perquè a la reunió van aparèixer molts dubtes i preocupació i, malgrat que van dir que en farien una altra, els projectes ja els tindran aprovats aprofitant la seva majoria”, va etzibar Corominas. També van parlar de “precipitació” perquè les subvencions de la Diputació de Barcelona per aquests projectes no arribaran fins al 2017-2018 “per tant, no calia anar amb tanta pressa”, i van criticar que el període per presentar al·legacions coincideixi amb el mes d’agost. Escarrabill va contestar que de moment s’ha fet una primera presentació dels projectes als veïns “però farem les que calguin per arribar a un consens. No tenim pressa” i va recalcar que l’aprovació “és només inicial”. El debat va acabar amb la intervenció de l’alcalde, Albert Serra, que va dir que “no són projectes nous, formen part de la Llei de barris” i va afegir que la subvenció que suposarà el 75% del cost total “la rebrem tard o d’hora, encara que ara haguem d’avançar els diners”. Serra també va fer referència a la crítica d’ERC sobre la manca de participació ciutadana: “Hem de millorar, segur, però per primer cop a Roda s’han fet uns pressupostos participatius i s’ha de tenir en compte”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal