EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

L’hospital de Vic ja té aire fred

L’hospital de Vic ja té aire fred..
última actualització: 31-07-2016 (13:24)

Ruth Espuny
Aquesta setmana s’ha posat en funcionament el sistema de climatització a totes les plantes del centre. L’estiu passat la manca d’aquest servei va provocar indignació

Els pacients i el personal de l’Hospital Universitari de Vic ja no hauran de passar més calor. Des d’aquesta setmana totes les plantes del centre ja tenen aire fred i dimecres es va fer un acte simbòlic amb la posada en funcionament del sistema de climatització on, entre altres, va assistir Jaume Portús, president del CHV, que va dir que “es tracta de tenir un confort obligat i necessari”. L’onada de calor que es va patir el juliol de l’any passat va provocar indignació entre els familiars i malalts ingressats a les plantes on no hi havia aire condicionat i, fins i tot, van haver de portar ventiladors de casa seva. Tot plegat va motivar una recollida de firmes. “Aquella situació va fer que la direcció ens plantegéssim prendre una decisió que no podia esperar més”, va dir Portús.
El projecte el va redactar Altimiras Enginyers, de Calldetenes, durant els darrers mesos del 2015, i al març es va adjudicar l’obra a una primera empresa, que va desistir per no veure’s amb cor de complir els terminis. No va ser fins a l’abril que UTE Clima Hospital Vic, la unió de dues companyies de Barcelona, va permetre començar els treballs. Les obres s’han fet en un temps rècord, amb el compromís de tenir el sistema d’aire fred a punt abans de l’1 d’agost. La inversió econòmica ha estat de 2,6 milions d’euros i els treballs continuaran fins a final d’any amb altres projectes, com incorporar dues centrals de producció de fred i millores necessàries a la instal·lació elèctrica de l’hospital. Amb posterioritat, el Consorci també té previst instal·lar properament un sistema de climatització parcial a la Residència Aura de Manlleu.

Portús va insistir que la posada en funcionament del sistema de climatització no només beneficiarà els malalts que hi estan ingressats sinó que també a tot el personal, “sobretot el d’infermeria, que heu estat els majors patidors d’aquesta precarietat”. El president del CHV també va recordar “les veus sense mala fe” que van sorgir l’estiu passat dient que s’afavoria la gestió privada perquè a la planta quarta, que és on hi havia els ingressats que hi anaven per una mútua mèdica, sí que hi havia aire fred: “Va ser una coincidència i cal deixar clar que el concepte bàsic de la nostra gestió és la transparència i la igualtat per a tothom”. Jaume Castellano, director d’Operacions i Recursos del CHV, va ressaltar que amb només un any s’havia solucionat el problema “gràcies a una feina ben planificada i organitzada de tots”. Després dels parlaments, Portús va prémer el botó que faria arribar l’aire fred a tot l’hospital.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal