EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

L’oposició de Planoles va avortar dues mocions de censura de l’equip de govern

L’oposició de Planoles va avortar dues mocions de censura de l’equip de govern..
última actualització: 26-07-2016 (19:07)

Jordi Remolins
Dimecres es coneixerà el substitut de Txema Corcuera com a alcalde

Aigües remogudes al consistori de Planoles. Darrere la dimissió que dijous passat va presentar el fins aleshores alcalde del municipi, Txema Corcuera, hi ha un malestar dins de l’equip de govern que s’arrossegava durant els darrers mesos. L’oposició de Gent per Planoles va explicar en el plenari que han rebut dues ofertes per part del mateix equip de CiU per presentar i guanyar mocions de censura.

La primera es va produir a inicis de maig quan segons David Verge la regidora convergent Montse Viñas va citar-lo per proposar-li diverses opcions. Entre aquestes hi figurava una moció contra l’alcalde, en la qual el mateix Verge deixaria de ser cap de l’oposició per convertir-se en alcalde amb el suport de la resta de membres. El grup de GpP va negar-s’hi argumentant que l’alcaldia “es guanya en unes eleccions” i que ells malauradament les havien perdut. Més recentment, el 16 de juliol, Verge va explicar que també s’havia reunit amb l’encara alcalde Corcuera, que també li va oferir l’alcaldia, amb ell mateix com a segon. La resposta va ser la mateixa que en l’oferta de Viñas.

David Verge i el seu grup consideren que és “una irresponsabilitat” que el grup convergent es trobi en aquesta situació, i afirmen que la seva candidatura i el programa electoral eren “fum”. També els retreuen no haver invertit en temes prioritaris com l’escola i en canvi que s’hagin gastat 2.300 euros en horts municipals “innecessaris”, 5.000 en el Jardí de la Biodiversitat i 5.000 més en una fotocopiadora i escàner per a l’Ajuntament. Per això van demanar que deixin de banda el “tarannà mentider” i els insten a buscar un alcalde que il·lusioni i engresqui Planoles la resta del mandat.

En la seva dimissió Txema Corcuera va evidenciar el distanciament amb la resta del seu grup, denunciant “incompatibilitats greus” dins de l’equip de govern. Corcuera va afirmar haver-se equivocat en l’elecció dels membres de l’equip de govern i estar-ne “decebut”, i va reconèixer “fer-se discrepàncies” o denunciant que no s’ha vetllat pels serveis bàsics del municipi. Alhora va recordar que cal complir sempre amb la normativa vigent “per sobre dels interessos privats i particulars”.

Dimecres es coneixerà el proper alcalde del municipi, encara amb un regidor menys de l’equip de govern. Se sabrà en un ple extraordinari que es farà a les 10 del matí.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal