EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Les crítiques a la gestió de Dòniga al capdavant de l’Ofim anticipen un ple de Vic calent

Les crítiques a la gestió de Dòniga al capdavant de l’Ofim anticipen un ple de Vic calent..
última actualització: 27-07-2016 (6:02)

Agustí Danés

Les crítiques a la gestió de Benjamí Dòniga (PSC) al capdavant de l’Oficina de Fires i Mercats (Ofim) anticipen que el ple de l’Ajuntament de Vic d’aquest dimecres serà calent. Capgirem Vic, a l’oposició, ja ha anunciat que “exigeix la destitució immediata” de Dòniga.

La polèmica, amb episodis previs com el de la parada d’entrepans autoritzada pel regidor al seu germà al Mercat Medieval, ha revifat arran de l’última reunió de l’Ofim, dilluns passat. Abans de començar es va lliurar un ordre del dia diferent al que hi havia previst i, a l’apartat d’informes de la presidència i no en el de propostes d’acord com hauria estat lògic, va aparèixer un conveni amb l’Associació Clúster Agroalimentari de Productes Típics de Muntanya en virtut del qual les empreses que en formen part tindrien un descompte per assistir a les fires que s’organitzen a la ciutat. L’aplicació d’aquests avantatges exigiria una modificació de les ordenances fiscals que no s’ha fet. Tot i això, Dòniga ja havia signat el conveni i, amb el canvi a l’ordre del dia, es pretenia passar-lo com a informe de presidència (només se’n dóna compte) i no com a proposta d’acord (cal ratificar-ho). A la mateixa reunió, ja se’n va demanar la nul·litat.
Dòniga hi treu ferro. “Exerceixo les meves competències i com a president puc signar convenis, però si és un tema de consensos em comprometo a consensuar-ho. Si la junta vol incidir-hi no hi ha problema. Es retira i es parla. És subsanable”, apunta. Creu que es vol fer una muntanya d’un tema que no és transcendent i es pregunta si el fet que ell sigui regidor socialista “i tenint en compte que hi ha qui vol veure el PSC reduït a la mínima expressió” té a veure amb les crítiques que se li fan.

Des de l’oposició es veu diferent. El portaveu d’ERC, Joan Ballana, admet que “no es pot eternitzar aquesta situació: cal prendre algun tipus de mesura”. Segons ell, “igual de responsable n’és el regidor com l’alcaldessa: sabem del cert que se li ha fet arribar una, dues i tres vegades i n’ha fet cas omís”. Des de Capgirem Vic, en una nota de premsa molt dura, carreguen contra la gestió de Dòniga, en fan responsable l’alcaldessa, Anna Erra, i conviden els altres grups a demanar-ne la destitució. També sol·liciten al PSC que el rellevi. Veuen “nefasta” la seva gestió i diuen que “només s’explica per la necessitat de CiU d’aconseguir als despatxos, i pagant-ho amb el pressupost de la ciutat, allò que no va aconseguir a les urnes: el vot d’un regidor més”. I qüestionen la feina de l’assessor, Manel Úbeda.
Sense entrar en tant detall, Josep Anglada (PV) recorda que ell forma part de l’Ofim, abans ImpeVic, des de l’any 2003 i, a diferència del que sempre havia vist, “el cert és que ara hi ha una mica de desgavell; no hi ha reunió que no hi hagi alguna discussió”. Arnau Martí (Vic per a Tots) considera que “en política les formes són importants i en la gestió de l’Ofim s’ha de rectificar”. Tot i això, creu que “també hi ha un punt d’acarnissament personal amb el regidor”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal