EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Manlleu ajorna a l’últim instant la requalificació per fer un Mercadona

Manlleu ajorna a l’últim instant la requalificació per fer un Mercadona..
última actualització: 24-07-2016 (9:29)

Agustí Danés
Àlex Garrido anuncia a l’inici del ple que retira el controvertit punt de l’ordre del dia: no es descarta, però es posposa

La proposta de requalificació d’uns camps de conreu a tocar de l’institut Antoni Pous de Manlleu ara classificats com a no urbanitzables perquè passessin a ser urbanitzables com a pas previ per poder-hi construir un supermercat Mercadona era un dels punts calents del ple de Manlleu. La polèmica es va esbravar en un instant. L’alcalde, Àlex Garrido, d’ERC, va anunciar en el moment d’iniciar-se la sessió que aquest punt es retirava de l’ordre del dia. Això no vol dir necessàriament que es descarti, sinó que es posposa. De totes maneres, el cop de volant realitzat in extremis per l’equip de govern, integrat per ERC i MES, il·lustra la complexitat d’una maniobra que durant els últims dies havia aixecat polseguera.

La modificació del POUM passava per requalificar 20.788 metres quadrats de sòl al sector del Poquí amb l’argument de poder-hi instal·lar un súper, però no només: aconseguir sòl per ampliar l’institut o iniciar el primer tram de la ronda nord també constaven al paquet de bondats. L’operació tenia l’oposició frontal de la CUP. I un argument clau: l’existència d’un informe dels serveis tècnics municipals que projecta ombres sobre la proposta tal com estava plantejada. Entre altres, perquè coincideix amb l’elaboració del POUM, motiu pel qual aprovar ara una modificació condicionaria el planejament futur. Els tècnics consideren que “no es pot informar favorablement per procedir a la seva aprovació inicial” tot i que deixen una porta oberta per si l’equip de govern hagués decidit tirar endavant a l’empara de la necessitat d’obtenir sòl per a equipaments i zones verdes, terrenys per fer-hi habitatge públic i els llocs de treball que generaria construir-hi un supermercat. Això, admeten, podrien ser “motius suficients” per justificar l’oportunitat i conveniència de fer l’aprovació inicial tot i que caldria condicionar la provisional (una segona aprovació en què, si n’hi ha, es resolen al·legacions abans de remetre-ho a la Generalitat pe què hi doni l’OK) a aportar un seguit de documentació.

Davant d’això, i a la vista que l’operació s’enverinava perquè creixien les veus contràries, ERC i MES van preferir posar el fre de mà. Això sí, en el moment de fer-ho públic, l’alcalde, Àlex Garrido, va llançar un dard a la CUP, força que ha fet campanya per aturar-ho. Albert Generó (CUP) no es va arronsar: va ratificar l’oposició a la proposta. EL 9 NOU ha preguntat l’opinió a Mercadona, que es vol mantenir al marge de la polèmica tot i reconèixer que, si es desenvolupés aquest sector, tindrien interès per traslladar-s’hi: “Si és possible, perfecte; si no, ja tenim botiga a Manlleu”.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal