EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Osona ja té els nens a casa

Osona ja té els nens a casa..
última actualització: 19-07-2016 (19:39)

Ruth Espuny
Diumenge van arribar a Vic 45 nens de Bielorússia per passar l’estiu amb famílies de la comarca

Nervis, il·lusió i, per alguns, incertesa. Aquest és l’escenari que més bé definiria el que es va viure diumenge a la tarda al Consell Comarcal d’Osona, amb les famílies que aquest any han decidit acollir un dels nens procedents de Bielorússia, una de les zones afectades per l’accident de Txernòbil. En total en van arribar 45. Alguns repetien i d’altres, un total de 8, s’estrenaven. Divendres 22 de juliol n’arribaran 12 més d’Ucraïna. Les acollides les organitza Osona amb els Nens amb l’objectiu de millorar la salut dels nens, donant-los l’oportunitat de deixar la zona contaminada per l’accident nuclear durant unes setmanes, per tal de trencar el cercle d’acumulació de radioactivitat.

Les famílies esperaven pacientment amb els globus i el confeti a punt i les cares pintades amb la senyera i la bandera de Bielorússia. Alguns repetien, com la família formada per Alba Roura i Xevi Villanueva i els seus tres fills: Abril, Arnau i Erola. Són de Santa Eulàlia de Riuprimer i és el segon any que tindran a casa la Liza, de 9 anys. Ells van decidir fer l’acolliment per “créixer més a nivell familiar i personal” a banda de donar una oportunitat a un nen de passar l’estiu sense els problemes que tenen al seu país. Expliquen que després de superar el “procés d’adaptació de la primera setmana” tot va anar bé “i va ser una gran experiència”. Ester Vízcaino, Roger Bofill i la seva filla Sílvia, en canvi, s’estrenen aquest any: “L’any passat ja ens hi vam interessar, però no hi havia més places i ho vam ajornar per aquest any”, expliquen. Millorar la salut del nen “i donar-li una oportunitat” va ser la seva principal motivació. Només sabien que seria un nen de 9 anys.

El moment va arribar i després de tirar el confeti i donar-los la benvinguda, tot van ser abraçades i llàgrimes d’emoció per als que es retrobaven amb la seva família osonenca. La propera cita serà el 22 de juliol, amb els 12 nens d’Ucraïna, on els nervis, la il·lusió i, per alguns, la incertesa tornarà a ser l’escenari.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal