EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Vic prorroga la concessió de L’Atlàntida a la Fundació amb abstencions d’ERC i Capgirem

Vic prorroga la concessió de L’Atlàntida a la Fundació amb abstencions d’ERC i Capgirem ..
última actualització: 10-07-2016 (11:01)

Jordi Vilarrodà
L’acord aprovat preveu més transparència, control polític i revisió de preus

Les negociacions d’última hora només van arrencar les abstencions d’ERC-Som Vic i de Capgirem Vic en el ple en què dimecres es va aprovar la pròrroga per sis anys a la Fundació L’Atlàntida de la gestió de l’equipament. La còmoda majoria amb què l’equip de govern va superar la votació –amb el suport ja previst d’Arnau Martí (Vic per a Tots) i el d’última hora de Josep Anglada (Plataforma Vigatana)– no va amagar la tensió amb els dos grups que havien promogut la iniciativa de municipalització de l’equipament. El ple va ser seguit per un nombrós grup de treballadors de la Fundació L’Atlàntida, que van esclatar en un aplaudiment quan es va produir la votació final.

L’acord es va aprovar en els termes que EL 9 NOU avançava dilluns. La pròrroga de gestió és fins l’any 2023 però està condicionada al fet que abans de final d’aquest any es presenti el contracte programa amb la Fundació L’Atlàntida, que s’hauria d’aprovar a principis de 2017. Aquest document fixa les condicions que haurà de complir la fundació, i que es detallen en l’acord: més transparència, representació de tots els grups polítics en el Patronat, un programa d’arts escèniques de la ciutat i un pla d’usos de tots els seus espais escènics, un estudi de costos d’obertura de L’Atlàntida, revisió de preus i quotes, un sistema de beques i tarifes socials, i una contractació de personal “assimilat al màxim” a la Llei de Contractació del Sector Públic.

Susagna Roura, regidora de Cultura, va reivindicar la gestió que s’ha fet del procés participatiu, recordant també el “poc interès” que el tema va suscitar en la ciutadania. En canvi, va demanar disculpes als treballadors en nom del govern “per no haver sabut direccionar les crítiques” que els hagin afectat, unes crítiques “la majoria de les quals eren polítiques, no de funcionament”. Si Roura esgrimia el compliment del calendari, Joan Ballana (ERC) hauria volgut ajornar l’acord fins al proper ple, el 27 de juliol, i aprovar junts la pròrroga i el contracte programa. Acusava el govern de “derivar tota la política cultural de Vic a la Fundació” i reclamava “més aportació de l’Ajuntament, si convé” per poder rebaixar preus. Sara Blázquez (Capgirem Vic) va anunciar que la del seu grup era una abstenció “molt crítica” i, tal com havia fet Ballana, va culpar a la forma com s’havia fet la consulta del mal resultat de l’opció que defensava. “Sabíeu que si es feia bé el procés, guanyaria l’opció pública”. També va haver-hi coincidència a l’hora de demanar que tota la contractació de personal futura es faci seguint al peu de la lletra la Llei de Contractació del Sector Públic. Les paraules més dures van ser, però, per a la mateixa Fundació L’Atlàntida, de qui va dir que la gestió no era “ni sense ànim de lucre ni desinteressada”. Josep Anglada (Plataforma Vigatana) va apel·lar al “sentit comú” per votar a favor de la proposta, mentre que Arnau Martí (Vic per a Tots) va valorar els “canvis de fons” que s’havien produït i va posar èmfasi en la necessitat de fer estudis “de públics i de preus”, de cara a una “tarificació social” de L’Atlàntida.

En el ple es van evidenciar les tensions dels mesos previs de debat i en la campanya per a la consulta popular. La paraula ferida va sortir per partida doble; la va utilitzar l’alcaldessa Anna Erra en una de les intervencions més contundents que ha fet des que ocupa el càrrec. “Hem obert una ferida, amb aquest procés”, va dir. Joan Ballana, minuts abans, li havia dit que calia “tancar ferides, i no anar-ne obrint”. Les ferides polítiques, però, continuen obertes, amb la perspectiva de continuar el debat durant els sis mesos de negociació del contracte programa que queden per davant.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal