EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

Bars de Ripoll es queixen que van fer de lavabo per la trobada de puntaires

Bars de Ripoll es queixen que van fer de lavabo per la trobada de puntaires..
última actualització: 09-07-2016 (15:30)

Jordi Remolins

Cinc-mil persones envaint Ripoll un diumenge al matí no és una situació habitual. Ara fa un mes la trobada de puntaires que es va celebrar al barri de la carretera de Barcelona va portar-hi aquesta xifra de persones. Majoritàriament eren aficionades a les puntes de coixí. Però també eren humans, tenien gana, set i necessitats fisiològiques. I per això es va generar el conflicte.

Tres bars d’aquell barri han denunciat que havien estat utilitzats com a lavabos públics en una carta adreçada a l’alcalde, Jordi Munell. La cerveseria La Canya i els bars Marcos i Bouquet havien rebut prèviament la visita de la regidora de Fires, Magda Perramon, per informar-los de la celebració, però es queixen de no haver tingut unes indicacions correctes i de “competència deslleial”. De fet estan indignats perquè no van tenir opció de muntar una parada a peu de fira, com sí que va fer en canvi l’Associació de Carnissers i Xarcuters del municipi, venent els seus productes i entrepans freds i calents. Tot i que les explicacions que han rebut de l’equip de govern és que els entrepans es van fer improvisadament perquè el mateix públic ho reclamava, els amos dels bars creuen que tot plegat estava preparat. A més també afirmen que un establiment de venda de tabac va posar una nevera al carrer venent llaunes de refrescos a un euro.

En el darrer ple, la setmana passada, els propietaris del bar La Canya van fer públic el seu descontentament no només amb el dia de la fira sinó també per la resposta escrita que van rebre del consistori. Magda Perramon, que precisament és membre de l’Associació de Carnissers, va lamentar el malentès. Per la seva banda, Munell assenyala que es van veure desbordats per una afluència inesperada de gent, ja que als mateixos cartells de la fira s’anunciava l’arribada de només 1.500 puntaires, quantitat que amb acompanyants i curiosos es va acabar triplicant de llarg. Les previsions meteorològiques d’aquell cap de setmana anunciaven una pluja que tampoc els feia ser massa optimistes, encara que finalment el dia va ser esplèndid. L’alcalde diu que no van posar-se lavabos públics perquè no els ho va demanar l’organització. En canvi es van obrir les instal·lacions del col·legi Joan Maragall per si algú havia d’anar als serveis. L’organització d’activitats a la carretera de Barcelona és una reivindicació antiga per part dels comerciants d’aquell barri. Habitualment la majoria d’actes festius i firals es fan al centre de la vila. Munell afirma que l’aposta de l’Ajuntament és seguir acollint esdeveniments d’aquest estil.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal