EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

La natació osonenca torna als Jocs Olímpics després de 20 anys

La natació osonenca torna als Jocs Olímpics després de 20 anys..
última actualització: 17-06-2016 (12:20)

Vicenç Bigas
La Federació confirma la presència de Marta González als relleus de 4x100m lliure

Quinze dies després del tancament del període d’obtenció de marques, la Federació Espanyola de Natació feia oficial aquest dimecres la llista definitiva dels 23 nedadors que aniran als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, la meitat dels quals són catalans o de clubs catalans. I com que no hi ha hagut cap sorpresa –a excepció d’una baixa per lesió– entre els convocats figura la vigatana Marta González, que participarà en els relleus 4x100m lliure el proper 6 d’agost.
La nedadora andreuenca va més ràpida que les seves companyes Fátima Gallardo (CN Sabadell), Lidón Muñoz (CE Mediterrani) i Patrícia Castro (CN Terrassa), amb les quals va obtenir el pas fa un mes al Campionat d’Europa de Londres. Al marge d’aconseguir la sisena posició, la marca que van establir, 3min 40seg 64cen, entrava com a penúltima en les quatre places de repesca que s’afegeixen a les 12 seleccions classificades del darrer Mundial. Només quedava esperar que cap altre combinat estatal no els en fes fora abans del 31 de maig perquè la vigatana pogués disputar en uns Jocs la prova amb la qual ja va competir al Campionat del Món de Barcelona el 2013.
Aquests seran els Jocs Olímpics amb més representació per part del CN Sant Andreu, amb quatre seleccionades, una de les quals és boliviana. El club barceloní va organitzar el passat cap de setmana el Trofeu Ciutat de Barcelona, prova del circuit Mare Nostrum, en el qual González va disputar els 50, 100 i 200m lliure. La vigatana va demostrar el seu bon moment de forma establint un nou rècord de Catalunya a la prova curta, amb un temps de 25seg 56cen, tot i que el millor resultat global el va aconseguir en l’hectòmetre, dotzena amb una marca de 55seg 68cen.
La presència de González a Rio suposa el retorn de la natació vigatana a uns Jocs, 20 anys després de la presència de Marc Capdevila (CN Sant Andreu), que va ser el primer osonenc a competir oficialment al programa olímpic. Capdevila, que com González també es va formar al CN Vic-ETB, va batre el rècord estatal de 100m braça el 20 de juliol de 1996 a Atlanta i també va participar als 4x100m estils. En aquells Jocs en què debutaven els ciclistes professionals també hi va participar Melcior Mauri, l’únic no vigatà que ha participat en una cita olímpica on el precursor va ser Josep Benito, plata a Barcelona 92 amb la selecció d’hoquei patins, que era esport d’exhibició. L’altre medallista ha estat Raül López, plata en bàsquet a Pequín el 2008 tot i que ell ja va debutar a Sidney el 2000


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal