El lluçanès Josep Viñas s’imposa per cinquè cop a la 3 Comarques

El lluçanès Josep Viñas s’imposa per cinquè cop a la 3 Comarques..
última actualització: 08-06-2016 (5:44)

En categoria femenina va guanyar Montse Picañol seguida de Fernanda Maciel

L’atleta Josep Viñas, de Santa Eulàlia de Puig-oriol, va guanyar aquest dissabte per cinquena vegada la 27a cursa 3 Comarques d’Alpens, a la qual van participar 155 corredors. Ho va fer en la cursa llarga, de 26,5 quilòmetres i 1.060 metres de desnivell positiu, amb un temps de 2h 5min i 41 segons, un temps superior al d’altres edicions. De fet, s’ha imposat a la prova totes les vegades en què hi ha participat, la darrera el 2014 amb un temps d’1h 56min i 42seg, que va ser la quarta consecutiva. El segon classificat va ser Dani Bordallo a poc més de quatre minuts i el tercer, Nil Gaja, que va arribar passats sis minuts. En categoria femenina es va imposar Montse Picañol amb 2h 40min i 38seg, seguida de Fernanda Maciel, primera dona a pujar i baixar corrent l’Aconcagua, 6.962m en 22h52min. El tercer lloc en fèmines el va ocupar Anna Capdevila.

En aquesta edició, en què es va canviar el punt de sortida en agraïment a l’escultura de forja que s’ha dedicat a la cursa, a l’entrada de la urbanització Rocamonada, es va estrenar un recorregut d’11,5km, que també puntuava per al Campionat Júnior de curses de muntanya. Es va imposar Dani Bayés amb 54min i 9seg i en femení, Maria Farrés, amb 1h 17min i 39seg. Pol Vivet, el tercer classificat, va ser primer en categoria Júnior. Joan Enric Brià, un dels organitzadors, valorava positivament la cursa curta, que “crec que continuarem fent”.